web
První klientský rating bank v České republice


Hodnocení Sberbank CZ | 1. kvartál 2012 56,8


zbytečný poplatky

Svatopluk Čech
Daniel Cemper
Daniela Čermáková

 

Jako malá banka nemá jinou volbu, než je specializaci, ať už na hypotéky nebo firemní bankovnictví. Zajímavé bude sledovat další vývoj v této bance, zda příchod nové matky, ruské Sberbank bude pouze znamenat rozšíření specializace o mezinárodní operace a transakce s rublem, nebo zda využije Sberbank tuto dceru k razantnějšímu nástupu na český trh.

Jiří Hovorka
Bedřich Danda

 

Volksbank  není  masovou bankou, ale spíše bankou, která se zaměřuje na předem vytypované segmenty.  Svou nabídkou produktů a služeb pokrývá v podstatě celé klasické spektrum nabídky, dosti aktivní bude v oblasti platebního styku a depozitních operací. Spoléhá i na moderní informační technologie. Webové stránky jsou  sestaveny dosti „vstřícně“, uživatelsky konformně, zajímavé jsou i studie vývoje finančního trhu. .Volksbank využívá v tomto směru spolupráci s ČSOB a Poštovní spořitelnou, které disponují více jak 600 automaty.

Houm Houmes
Petr Kučera
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

 - ve sledovaném období byly v této oblasti zaznamenány pouze dvě změny

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke změně sazeb u účtů vedených v cizí měně

Inovace  a novinky:

 - ve sledovaném období proběhla časově omezená nabídka hypotečního úvěru – byl snížen zpracovatelský poplatek

- banka nabídla klientům atraktivní termínované vklady na 6 měsíců a 2 roky – opět časově omezená nabídka

 - byla zavedena speciální cena pro platbu v rublech

Marketingové aktivity, komunikace:

- reklamní kampaň na služby banky

 - banka prostřednictvím zpráv v internetovém bankovnictví informovala své klienty o speciální nabídce hypotečního úvěru, informačních SMS zprávách bez poplatku a o novém Sazebníku poplatků, který začne platit od 7.5.2012.

Miroslav Zeman

 

Od ledna 2012 přišla Volksbank nejen s akční nabídkou „Hypotéka bez starostí“, ale i s novými výhodami. Zájemci měli šanci získat hypoteční úvěr se sníženým zpracovatelským poplatkem, který činil jednu korunu, a ušetřit tak až 29 999 korun. Akční poplatek bylo možné získat u standardních hypotečních úvěrů s fixací na 3 a více let i v rámci žádosti o americkou hypotéku. Nabídka byla platná do 15. února 2012.

Koncem února zavedla Volksbank speciální cenu pro platbu v rublech, tzv. Rubl platbu. Atraktivní poplatky pro přijaté i odeslané rublové platby jsou součástí zaváděných produktových změn na podporu klientů Volksbank obchodujících s Ruskem.

Po celý březen nabízela Volksbank v rámci akční nabídky „Refinancování bez starostí“ nově příchozím klientům refinancování hypotečního úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření s atraktivní garantovanou úrokovou sazbou 3,49 % pro splatnost do 10 let a 3,79 % pro splatnost nad 10 let. Součástí nabídky byl i výhodný zpracovatelský poplatek ve výši 999 Kč.

V půlce března vydala Volksbank CZ novou pětiletou emisi hypotečních zástavních listů (HZL) v objemu 300 milionů korun, s půlroční variabilní sazbou kuponu, kótovanou na BCPP. Jedná se v pořadí již o devátou emisi HZL Volksbank CZ. Její splatnost je v březnu 2017.

V prvním čtvrtletí roku 2012 se Volksbank oproti jiným bankám ukázala skutečně jako aktivní, její hodnocení proto zvyšuji. 

Hana Fojtová

 

Proces akvizice byl završen.  Pro banku začíná vývoj novým směrem.

Svoji novou reklamní kampaň  soustředí výhradně na firmy a podnikatele. Zdůrazňuje individuální přístup.  Za dobrý nápad považuji  využít pro reklamu skutečné klienty  známých a zavedených firem.  Jejich  renomé bance může přinést kladné body.  Součástí kampaně je také speciální microsite www.podnikani2012.cz, kde banka již podrobněji prezentuje, co může klientům nabídnout kromě zmíněného individuálního přístupu a vybízí ke kontaktování banky.

Volksbanka  zavádí speciální cenu pro platbu v rublech, tzv. Rubl platbu. Atraktivní poplatky  jsou součástí zaváděných produktových změn na podporu klientů Volksbank obchodujících s Ruskem. To se vzhledem k novému vlastníkovi dalo očekávat. 

Opět  akce na hypotéku bez starostí  s poplatkem za korunu a refinancování bez starostí.  Možná by to chtělo nějaký nový neotřelý název akce.  

Martina Hedvičáková

 

Banka Sberbank završila proces akvizice Volksbank International. Volksbank International AG (VBI), mateřská společnost Volksbank CZ, od 15. února 2012 již nepatří pod skupinu Österreichische Volksbanken AG. Skupina VBI byla koupena největší ruskou bankou Sberbank, která se tak stala novým majitelem také české Volksbank CZ.

Volksbank CZ zvýhodňuje zahraniční platby v rublech.

Volksbank CZ navazuje na nabídku „Hypotéka bez starostí“ a nabízí od začátku března 2012 v rámci akční nabídky „Refinancování bez starostí“ nově příchozím klientům refinancování hypotečního úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření s atraktivní garantovanou úrokovou sazbou 3,49 % pro splatnost do 10 let a 3,79 % pro splatnost nad 10 let. Akce je platná do 31. března 2012. Součástí nabídky je i výhodný zpracovatelský poplatek ve výši 999 Kč.

Volksbank CZ vydává emisi hypotečních zástavních listů.

jana leheckova
Roman Bárta

Neznám....

Jan Klička

Název zůstal německý, majitel se ale definitivně změnil na ruského. Tuzemská
Volksbank ale v prvním čtvrtletí neřešila jenom sama sebe. S příchodem nových
bank i tady bankéři přišli s nápadem, domluvit si s klientem na refinancování
hypotéky už šest měsíců dopředu. Kromě toho Volksbank nabízí i nové hypotéky bez
poplatku za zpracování.

Otakar Schlossberger

 

Střední banka na českém trhu, která nemá tak rozšířenou síť poboček, což jistě omezuje „vstřícnost“ banky. Nicméně poskytuje všechny produkty, které by mohl a měl spotřebitel očekávat. Internetové stránky banky jsou sice „klasické“, konzervativní, ale celkem jednoduše se proklikáte na potřebné informace. Sazebník je velmi přehledný a klient se opět vhodně proklikne na potřebné informace. Banka patří spíše k levnějším….

Nenašel jsem společenskou angažovanost banky, takže se omlouvám… Možná tam někde je, ale hledání může být složitější…..

Bankovní poplatky.com

 

Banka, která je v poslední době aktivní. A dá se říci, že někdy až překotně. Od 8.8.2011 Volksbank zcela změnila sazebník, nicméně nový koncept Domácího konta začal platit až od 1.11.2011. Tento koncept je postaven na určité a logické věrnosti bance - bonus na poplatky ve výši 25% získá klient, pokud si bude na účet posílat minimálně 15 tisíc Kč a současně provede měsíčně alespoň pět odchozích transakcí. Nicméně platnost Domácího konta trvala jen krátce, protože banka v rámci konceptu Domácí banka nahradila Domácí konto od 6.1.2012 Volksbank osobním kontem. Věrnostní bonus 25% se týká všech služeb, které jsou vyjmenovány v popisu konceptu a poplatky se budou klientům vracet na konci každého měsíce, nicméně zvýhodnění se bude uplatňovat vždy na celé čtvrtletí, podle aktivity klienty v předchozím kvartále. K tomu ke všemu bylo ukončeno převzetí banky ruskou bankou Sberbank, takže se možná dočkáme dalších poplatkových změn. Banku budeme pečlivě sledovat a hodnocení v této části prozatím měnit nebudeme.

Všechny poplatkové změny byly předmětem našeho hodnocení v minulých čtvrtletích. V aktuálním I. kvartále došlo ke spuštění Volksbank osobního konta v rámci konceptu Domácí banka. Banka také pokračovala ve své nabídce zvýhodněných úrokových sazeb u hypoték či snížení poplatku za její zpracování, tentokrát na 1 Kč. Aktuální hodnocení v této části zatím neměníme, vzhledem k vysokému základu, ovšem s pozitivním výhledem do dalšího čtvrtletí.

Sazebník banky nedoznal žádných významných grafických změn, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník banky je postaven na zcela odlišném principu od KB nebo UniCredit Bank, kde je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Na druhé straně jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno k nalezení. Vzhledem k množství změn kolem konceptu Domácí banka může být nově méně přehledná kapitola Běžné účty a depozita. Hodnocení neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose ani v Kalkulátoru bankovních poplatků ani tentokrát nedošlo k žádnému pohybu, tudíž není důvod měnit hodnocení v této části.

Hypotéka bez starostí za korunu od Volksbank, 5.1.2012

Volksbank CZ od ledna 2012 přišla s nabídkou „Hypotéka bez starostí“ a s novými výhodami. Zájemci měli šanci získat hypoteční úvěr se sníženým zpracovatelským poplatkem, který činil jednu korunu, a ušetřit tak až 29 999 korun. Akční poplatek byl možné získat u standardních hypotečních úvěrů s fixací na 3 a více let i v rámci žádosti o americkou hypotéku. Nabídka byla platná do 15. února 2012.


Organizátor         Záštita
Generální mediální partner

Mediální partneři

Partneři