web
První klientský rating bank v České republice


Hodnocení Česká spořitelna | 3. kvartál 2011 71,8


Jan Brázda

Z hlediska vstřícnosti vůči svým klientům Česká spořitelna moc novinek v tomto období nepředstavila. Banka si nadále udržuje prvenství v oblasti sazeb z hypotečních úvěrů a dle mých zkušeností je možné inzerovaných podmínek jako běžný klient dosáhnout. Jako převratné považuji snížení nabízených sazeb od září 2011 o 0,3 %, a to až na rekordních 3,29 %. Je evidentní, že to banka myslí s navyšováním své tržní pozice vážně a její klienti na tom mohou jen vydělat.

Bedřich Danda
Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

 - ve sledovaném období uskutečnila banka pouze 8 změn v Sazebníku poplatků

     - došlo k ukončení nabídky Exclusive konta a platební karty VISA Gold

     -  ostatní změny se dotkly oblasti úvěrů

Oblast úrokových sazeb:

- došlo k poklesu  sazeb u hypotečních úvěrů, což je klienty pozitivně vnímaná zpráva

Inovace  a novinky:

 - u hypotečních úvěrů je možné nově financovat montované domy na bázi dřeva

 - došlo k rozšíření sítě obchodních partnerů zařazených do Bonus programu

 - nově je možné v rámci konsolidace úvěrů konsolidovat kromě půjček i kreditní karty a kontokorent

 - bylo rozšířeno pojištění karty a osobních věcí - nově budou kryty i náklady za odcizení fotoaparátu (netýká se varianty P10)

Miroslav Zeman

Nové, tedy třetí čtvrtletí roku 2011 zahájila Česká spořitelna ziskem ocenění Innovation Award svého klientského centra. Pozitivně byl ohodnocen především výrazně inovativní přístup ke službám klientského centra této banky.

 

Velmi dobře také funguje novinka České spořitelny – mobilní bankomat, který bank posílá na nejrůznější společenské, kulturní či sportovní akce, kde je nemožné získat jiným způsobem potřebnou hotovost. O oblíbenosti této pokrokové služby svědčí rekordní objem vybraných finančních prostředků 2,5 milionu korun, které vybrali návštěvníci festivalu Colours of Ostrava.  Meziročně jde o 20% nárůst počtu a 25% nárůst objemu výběrů. 

 

Úspěchy slavila Česká spořitelna i na poli hypotečních úvěrů, kde se stále zvyšuje objem poskytnutých úvěrů. Objem hypoték ČS pro občany za 1. pololetí 2011 meziročně vzrostl o 119 % na 14,02 mld. Kč. Počet hypoték za uvedené období meziročně vzrostl o 107 % na 9 321 hypoték. Jde o velmi dobré výsledky a jeden z nejvyšších nárůstů objemu i počtu hypoték mezi tuzemskými bankami. Současně oznámila banka od září snížení úroků hypotečních úvěrů o 0,3 procenta.

 

Česká spořitelna se také rozhodla podpořit tzv. sociální podniky a podnikatele, kterým na pilotní projekt úvěrů vyčlenila částku 30 milionů korun.

 

Spořitelna bodovala se svými hospodářskými výsledky a oznámila více než pětinový meziroční nárůst zisku za první pololetí. Česká spořitelna vykázala k 30. červnu 2011 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 7,21 mld. Kč. V loňském roce představoval zisk 5,83 mld. Kč. V meziročním porovnání jde o nárůst 23,7 %. Zároveň se provozní zisk meziročně zvýšil o 4,8 % na 13,53 mld. Kč.

 

Velmi pozitivně je třeba ocenit snahu České spořitelny o zvyšování finanční gramotnosti naší společnosti. Dosud byla tato oblast doméno GE Money Bank, nebo Poštovní spořitelny. Je tedy pozitivní, že i spořitelna začíná být na této parketě aktivnější. Česká spořitelna je od poloviny srpna 2011 partnerem obsahového speciálu serveru Měšec.cz, který chce lidem pomoci lépe se orientovat v nabídce finančních produktů.

 

Česká spořitelna také slaví. Důvodem oslavy je zprovoznění už 1 300 ho bankomatu ČS. Za rok si Češi u České spořitelny vyberou hotovost ve výši 200 miliard korun.

 

Velmi pozitivně oceňuji novou službu, kterou banka ohlásila v polovině září a která umožňuje konsolidovat nejen spotřebitelské půjčky, ale také kreditní karty a kontokorenty. Česká spořitelna nabízí nově od 19. září 2011 ve všech svých pobočkách (653) konsolidaci úvěrů, která je určena především stávajícím klientům, jež mají závazky u jiných finančních institucí, ale i cizím klientům.

Martina Hedvičáková

ČS změnila sazebník v září. V případě výměny bankovek a mincí přistupuje na prakticky stejné změny jako ČSOB v měsíci srpnu 2011. Tyto změny přitom vyplývají z nového zákona o oběhu bankovek a mincí. Bezplatně tak lze vyměňovat 100 bankovek a mincí jednotlivé hodnoty či vkládat na účet maximálně 100 kusů mincí. Současná hranice pro bezplatnou výměnu či vklad je nyní 50 kusů. Při překročení hranice bude účtován poplatek ve stávající výši dvou procent, minimálně 125 korun. Klienti spořitelny mohou rovněž bezplatně uhradit v hotovosti dluhy z kreditních karet a spotřebitelských úvěrů. "Poplatek za předčasné splacení úvěru můžeme účtovat, pokud ho mají sjednaný ve smlouvě k úvěru," uvedla banka.

Úspěch slaví mobilní bankomaty ČS. Téměř 2,5 milionu korun vybrali z mobilního bankomatu České spořitelny návštěvníci festivalu Colours of Ostrava. 1924 výběrů z mobilního bankomatu ČS v celkovém objemu 2 432 200 Kč, meziročně 20% nárůst počtu a 25% nárůst objemu výběrů.

Česká spořitelna zprovoznila už svůj 1300. bankomat, klienti vybrali z bankomatů ČS letos přes 200 miliard Kč.

Česká spořitelna snížila od 5. září 2011 sazby hypotečních úvěrů o 0,3 %, minimální úroková sazba tak začíná na 3,29 %. Česká spořitelna poskytla občanům za osm měsíců letošního roku 10 850 nových hypoték v celkovém objemu 16,7 mld. Kč.

Česká spořitelna nabízí nově od 19. září 2011 ve všech svých pobočkách (653) konsolidaci úvěrů, která je určena především stávajícím klientům, jež mají závazky u jiných finančních institucí, ale i cizím klientům.

Sociální podniky mohou v pilotní fázi projektu požádat o zvýhodněný bankovní úvěr, který jim v pilotním provozu nabízí Česká spořitelna, ta pro tento účel vyčlenila 30 milionů Kč.

Česká spořitelna je od poloviny srpna 2011 partnerem obsahového speciálu serveru Měšec.cz, který chce lidem pomoci lépe se orientovat v nabídce finančních produktů.

Penzijní fond České spořitelny (PFČS) navýšil meziročně k 30. červnu 2011 počet svých klientů téměř o 50 tisíc (na 921 773 klientů).

ESPA ČS zajištěný fond 17 přinese klientům absolutní zhodnocení 10 % za 5 let. Roční výnos ESPA ČS zajištěného fondu 17 je 1,93 % p.a. Průměrné zhodnocení Akciových prémiových vkladů maturujících v 2. pololetí 2011 – 5,03 % p.a.

Představitelé České exportní banky a České spořitelny podepsali klíčovou dohodu o podmínkách spolupráce při financování subdodavatelů českých exportérů.

Česká spořitelna vykázala k 30. červnu 2011 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 7,21 mld. Kč [1]. V loňském roce představoval zisk 5,83 mld. Kč. V meziročním porovnání jde o nárůst 23,7 %. Zároveň se provozní zisk meziročně zvýšil o 4,8 % na 13,53 mld. Kč.

František Pavelka

Česká spořitelna už zprovoznila 1300 bankomat. Disponuje 92 platbomaty usnadňujícími platební styk a má 23 vkladových bankomatů. Zavedla i modernější systém online založení Osobního účtu. Což lze hodnotit pozitivně z hlediska hodnocení vstřícnosti. Přidávám dva bodíky

Dalibor Z. Chvátal

Novinka v podobě konsolidace kreditních karet a kontokorentů dává šanci snížit tlak na velké splátky. Banka nabídla i online založení účtu, ten je na rok bez poplatků a jde o první účet na trhu, u něhož nemusíte jít do banky, ani čekat na kurýra. Během září spořitelna instalovala bezkontaktní terminály a začátkem října začala vydávat bezkontaktní karty. Při počtu klientů nasazení novinek muselo stát banku dost peněz, ale přesto to riskla.

Jan Klička

Největší "majstrštyk" se spořitelně povedl až v samém závěru třetího kvartálu. Jako první velká retailová banka zavádí všem svým klientům bezkontaktní čipové platební karty. Až dosud takovou službu nabízela v omezeném počtu jen Citi bank. Jde o velmi zajímavou službu - útraty do 500 Kč půjde zaplatit bez zadání PIN kódu. ČS v zavádění této služby spolupracuje s kartovým systémem VISA. Do tří let by bezkontaktní kartu měli dostat všichni klienti ČS a dá se očekávat, že banka tímto krokem spustí lavinu i v dalších peněžních institucích. Z mého pohledu je tedy ČS "skokanem tohoto kvartálu

...


Organizátor         Záštita
Generální mediální partner

Mediální partneři

Partneři